Sparrow d.o.o. se bavi proizvodnjom drvenog peleta. Naš proizvodni pogon se nalazi u centralnoj Srbiji, u mestu Varvarin u blizini Kruševca, na oko 170 km od Beograda. Sparrow je jedna od najmodernijih fabrika u Srbiji za proizvodnju drvenog peleta i lider je u proizvodnji ne samo u Srbiji, već i u regionu, kako po tehničkom kapacitetu, tako i po proizvodnoj opremi. Naš proizvodni pogon ispunjava najviše svetske standarde. Kapacitet fabrike je proizvodnja 10-12 tona drvenog peleta na sat. U procesu proizvodnje koristimo najkvalitetniju sirovinu, trupce drveta, meke i tvrde građe.

Lokacija fabrike omogućava transport drvenog peleta drumskim, železničkim i rečnim transportom u veoma povoljnim rokovima. Udaljenost od autoputa E75 je 10 km, a od železnice 6 km, čime je omogućena logistika u najkraćem mogućem roku. Sirovniski smo obezbeđeni za celu kalendarsku godinu na bazi godišnjih ugovora sa dobavljačima. Kontinuitet u nabavci i logistici za koju posedujemo sopstvena vozila, omogućava nam kontinuitet u preradi, lagerovanju i snabdevanju naših kupaca.

Naša misija je da zadovoljimo potrebe krajnjih potrošača održavanjem kvaliteta proizvoda na visokom nivou. Pored toga, kroz kontinuirano usavršavanje tehnološkog procesa, težimo ka povećanju efikasnosti i energetske uštede.

Proizvodnja drvenog peleta
Proizvodnja drvenog peleta