Sparrow Varvarin jedan od izlagača Međunarodnog sajma tehnologija i materijala za grejanje PROGETTO FUOCO u Veroni

 

Kompanija Sparrow će od 28. februara do 2. marta po prvi put nastupati na najznačajnijem sajmu sistema za grejanje na biomasu u svetu - PROGETTO FUOCO koji se održava u Veroni!

Progetto Fuoco predstavlja vodeći svetski sajam u ovoj oblasti, međunarodnog je karaktera i nudi odličan kontakt sa ciljnom grupom, a ove 2024.godine održava se po 14. put.

Kroz sajam će se predstaviti najnoviji proizvodi i tehnologije u osam kategorija: peći, kamini, kuhinje-peći-roštili, kotlovi-postrojenja, materijali za sagorevanje biomase, dimovodne armature-komponente, mašine-oprema i pribor-usluge, ali sajam če biti domaćin i brojnih drugih aktivnosti. Sajam usko sarađuje s Udruženjem AIEL, tehničkim partnerom, Univerzitetom iz Padove, TESAF, Anfus, Assocosma , kao ivodećim industrijskim udruženjima.

 

Podaci iz 2022.godine pokazuju da je na sajmu učestovalo čak 800 izlagača, na površini od 125.000 kvadratnih metara i sa preko 60.000 posetilaca u 8 hala!

 

Sparrow d.o.o. je jedna od najmodernijih fabrika u Srbiji za proizvodnju drvnog peleta i lider je u proizvodnji ne samo u Srbiji, već i u regionu, kako po tehničkom kapacitetu, tako i po proizvodnoj opremi. Naš proizvodni pogon ispunjava najviše svetske standard, a kapacitet fabrike je proizvodnja 10-12 tona drvnog peleta na sat.

Instalacija trakaste sušare u toku!

 

Kompanija Sparrow d.o.o. radi na instaliranju nove trakaste sušare u okviru svoje fabrike u Varvarinu. Radovi na instaliranju su započeti u poslednjem kvartalu 2023. godine i njihova finalizacija se očekuje početkom drugog kvartala 2024.godine. Cilj je da se ovo investicijom obezbedi dodatni proizvodni kapacitet od 30.000 tona drvnog peleta godišnje, kao i da se poveća udeo kvaliteta ENplus A1 u ukupnoj proizvodnji na okvirno 90% (sa trenutnih 20%). Infrastrukturna priprema za instalaciju nove sušare, između ostalog podrazumeva i proširenje kapaciteta proizvodne hale za oko 20%.

Završen Međunarodni sajam tehnologija i materijala za grejanje PROGETTO FUOCO u Veroni

 

U subotu 2. marta zvanično je završen Međunarodni sajam tehnologija i materijala za grejanje PROGETTO FUOCO u Veroni, na kome je po prvi put jedan od izlagača bio upravo i kompanija Sparrow doo. U periodu od četiri dana, od 28. februara do 2. marta koliko je sajam trajao, tim kompanije Sparrow Varvarin održao je preko 100 uspešnih i produktivnih sastanaka!

Utisci sa sajma su jako pozitivni, a posetioci ovog događaja su imali samo reči hvale za ono što fabrika Sparrow može da ponudi svojim klijentima. Ocenili su brend kao izrazito kvalitetan, vrlo prepoznatljiv i podjednako zastupljen na tržištu.  Ove godine sajam Progetto Fuoco je okupio preko 500 izlagača, a sajam je posetilo  preko 50 hiljada posetilaca iz čak 66 zemalja sveta!

Kompanija Sparrow doo i u budućnosti ostaje prisutna na tržištu Italije, a nakon sajma u Veroni, sa još većom željom da unapredi i dodatno razvije poslovanje na ovoj teritoriji.

Bila je velika privilegija i zadovoljstvo biti deo ovako značajnog događaja!